Mannencirkel 25 april 2024: ONGEREMDHEID

Ongeremdheid, wildheid, vuur en passie.

Wie durft zijn levensvuur écht te leven? Wat zit er tussen jou en je levenspassie in? Wat stop je er zelf tussen? Waar chanteer en vertraag je jezelf? En als je dat niet doet, HOE leef je dan je ongeremdheid, je ‘wildheid’. Met wildheid bedoelend je puurheid, je oorspronkelijke natuurlijke ik?

Onze maatschappij legt ons mannelijke vuur behoorlijk aan banden. De ontelbare wetten en gedragsregels geven vaak een heel beperkend gevoel. We gedragen ons allemaal zo ‘netjes’ en volgens de regels. In sport mogen we de ongeremdheid helemaal uitleven, op het macabere af zelfs. De agressie in de voetbalwereld spreekt boekdelen. Wat hebben we toch laten doen met ons mannelijke elan? Pure boosheid ventileren – zónder agressief te zijn, in opstand komen tegen de gevestigde orde omdat er dingen gewoon niet stroken met de natuur van de mens – maatschappelijke ongehoorzaamheid, zijn slechts twee voorbeelden van het netjes reguleren van de natuurlijke wildheid van de man (en vrouw overigens).

Ik roep je op je eigen innerlijke wildheid weer te gaan ontmoeten, blootleggen. Haar (leuk: ze is blijkbaar vrouwelijk….) de kans geven zich weer te openen en DAARMEE DIENEND TE ZIJN VOOR DE SAMENLEVING. Wat zijn jouw ideeën hierover? Wil jij met mij en de andere mannen van mijn mannencirkel hier een avond bij stilstaan. Nou, misschien wordt er wel heel veel bewogen…. In vuur!