Mannen raken Mannen aan

Mannen raken Mannen aan!     In een aanraking wordt alles aangeraakt…

Een typische “Tjeu-cursus” waarin veel ruimte is voor persoonlijke groei én veel aandacht voor fysieke oefeningen zoals in contact gaan, aanraken, masseren.

Veel Mannen vinden het nog steeds moeilijk om echt aangeraakt te worden door andere Mannen. Ik doel dan niet op een schouderklopje of een oppervlakkige knuffel waarbij driftig met de handen over de rug van de ander wordt gewreven. Ik doel op een diepe aanraking: verbinding maken met de ander vanuit je werkelijke zelf.

Twee hoofdcomponenten kun je in deze cursus verwachten:

  1. Jezelf leren kennen in het aanraken.

Hier staat jouw persoonlijke bewustwording centraal. Hoe bewust raak jij andere Mannen aan? Wat gebeurt er in die aanraking? Waar ben je bang voor? Wat weerhoudt je een diepe connectie met de ander te maken? Welke beelden, vooroordelen en verwachtingen of behoeftes komen er vanuit je binnenste opborrelen als je de andere Man écht mag (aan)raken? En als jij echt aangeraakt wordt…

Een (h)eerlijke zoektocht naar jouw kern waarbij schaamte, onzekerheid en andere kwetsbare delen en gevoelens in jezelf naar boven kunnen komen. Waar liggen de oorzaken van deze emoties? Wat heb je nodig om meer vanuit je kern de ander te benaderen?

  1. Aanraken: energetisch, mentaal, emotioneel en vooral: fysiek.

Je kunt uren praten over aanraken maar in de aanraking zelf zul je pas ervaren hoe je er werkelijk instaat en wat er werkelijk met je gebeurt. En: in een aanraking wordt alles aangeraakt. Alles wat je bent zal zich doen gelden. Of het nou een aanraking ‘op afstand’ is, een energetische aanraking; een aanraking in een discussie (mentale aanraking); een emotionele aanraking waarbij je gevoel de boventoon voert of een puur fysieke aanraking. De laatste, aanraken met je lichaam, zal in de oefeningen de boventoon voeren. Van licht contact maken tot diepe massagemomenten: in de cursus zul je alle gradaties langs zien komen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor iedere Man die de behoefte heeft zich veiliger in zichzelf te voelen en bij de ander(e Man). We hebben het dan niet over oppervlakkige situaties, praten over koetjes en kalfjes of gewoon over je werk, maar over werkelijk voedende verbindingsmomenten. Situaties die je je nog kunt herinneren uit je jeugd waarbij je afgetroefd werd, beledigd, aan de kant gezet. Zulke situaties zorgen er voor dat je je later niet op je gemak voelt bij (vreemde) Mannen. Of dat je twijfelt om werkelijk in contact te gaan.

De diepste vorm van aanraken is je lichaam laten aanraken of de ander fysiek aanraken. Dit zijn twee kanten van hetzelfde verhaal alleen kunnen die heel anders aanvoelen. De ander aanraken betekent dat je zelf nog de controle houdt. Dat jij bepaalt waar en wanneer en hoe je aanraakt. Het verhaal van de ander is om zich over te durven geven aan de aanraking. Niet zomaar, blind. Maar heel bewust voelend en registrerend wat het met hem doet. Welk gevoel komt er naar boven en welke emotie mag er nu niet zijn? Welk patroon doet zich gelden en herken je dit ook uit je dagelijkse leven?

Een vooral praktisch gerichte cursus dus met veel oefenmomenten om jezelf nog beter te leren kennen in de aanraking. Of je nu de ‘aanraker’ bent of de ‘aangeraakte’. Er zal genoeg tijd voor beide kanten van het verhaal zijn. Thema’s als veiligheid, geborgenheid, schaamte, stroming, speelsheid, onzekerheid zullen aan de orde komen evenals Kindstukken, Vader-Zoon-patronen, intimiteit en seksualiteit zaken. Het hele scala van je persoonlijke groei – daar maakt Tjeu tijd voor. Per les zal vooral afgestemd worden op wat de groep en jij vooral nodig hebt – veel tijd dus voor persoonlijke stukken. Vandaar dat de groep ook klein gehouden wordt: 6-8 Mannen.

Praktisch:

  • Zes opeenvolgende avonden
  • OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN DATA GEPLAND
  • Van half acht tot 10 uur
  • Kosten €295,=
  • Zelf grote handdoeken meenemen en evt. massageolie die jij prettig vindt.
  • We werken op matrasjes op de grond; geen tafelmassages/-aanrakingen dus.
  • Maximaal zes deelnemers.
  • Mannen die ik niet ken wil ik graag in een persoonlijk gesprek leren kennen!