De Naakte Man – jaartraining

JAARTRAINING DE NAAKTE MAN VAN START IN SEPTEMBER 2024

Na wat wikken en wegen heb ik besloten de jaartraining DE NAAKTE MAN in PENSION GROENEWOUD in SWALMEN te laten doorgaan. De data voor 2024 en 2025 zijn:

  • 6-7-8 september 2024
  • 8-9-10 november 2024
  • 10-11-12 januari 2025
  • 28 febr – 1-2 maart 2025
  • 25-26-27 april 2025

Wil je meer info, stuur mij dan een persoonlijk bericht.

DE NAAKTE MAN wil mannen bij elkaar brengen die juist zonder ‘flauwekul’ over Intimiteit en Seksualiteit willen praten en eraan willen werken hoe hun wonden, de pijnen uit hun jeugd, geheeld kunnen worden. Juist door SAMEN als MANNEN ONDER ELKAAR respectvol naar ieders persoonlijke ervaring te luisteren, deze serieus te nemen en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, kan er een verandering plaatsvinden. Niet alleen in de kleine groep, maar in de hele MANNENWERELD.
En PIJNEN zijn er genoeg! Je als Kind afgewezen voelen door je Moeder of niet gesteund weten door je Vader, als Puber het gevoel hebben dat je een vreemde in de (ontluikende seksuele) jongenswereld bent, als Jonge Man enorm je best te doen in de (intieme) wereld een plaats te verkrijgen en als Volwassene je nog vaak niet begrepen voelen door partner, vrienden enz…
Genoeg dat de aandacht vraagt van de VOLWASSEN MAN nu die zijn Kwetsbaarheid hierin durft aan te kijken en zich nu wél durft te laten steunen hierin. Voetje voor voetje, want het is echt wel heel spannend….

DE NAAKTE MAN … een zoektocht voor de KRACHTIGSTEN onder ons!

Zes weekenden: In iedere workshop ga ik je laten voelen hoe jouw seksualiteit zich ontwikkeld heeft; welke valkuilen je er in ontwikkeld hebt; welke pijnen je probeert te vermijden, die dus om heling vragen. Plaats en data zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk in Midden-Limburg ergens….

Iedere levensfase kenmerkt zich door iets specifieks wat je mannelijke seksualiteit betreft. Zo bén je in je Kindfase je LICHAAM. Spontaniteit en Speelsheid zijn ‘states of mind’ die dan eigenlijk heel normaal zijn. Door middel van ‘Doktertje spelen’ ontdek je dat het lichaam van de ander echt anders kan aanvoelen, uitzien en in elkaar zitten. Maar daardoor leer je ook wie jij eigenlijk bent. Basisveiligheid is een belangrijk gegeven in deze fase – kon je die bij je ouders vinden. En seksuele basisveiligheid hoe zit het daarmee?

Tijdens de Puberteit begint je lichaam te veranderen. Je eerste ‘natte droom’ doet zich voor en meisjes en andere jongens worden steeds interessanter voor je. Hoe ben je die tijd doorgekomen? Hoe heeft je kwetsbaarheid zich hier kunnen ontwikkelen? Welke pantsers en vluchtroutes heb je in deze fase ontwikkeld? De onvoorspelbaarheid van je geslacht kan hier een ongemakkelijke maar niet minder grote rol in gespeeld hebben. Hoe ben je hier mee omgegaan?

Tijdens de Jongvolwassenfase  ligt de focus vaak op studie, werk, gezinnetje. Heb je je gezien, gesteund en begrepen gevoeld door de maatschappij? Hoe groot was je angst om werkelijk jezelf te zijn? Heb je geleerd je angsten onder ogen te zien, ze te delen of helemaal niet te voelen? Hoe bewust ben je eigenlijk bezig met je eigen seksuele ontwikkeling?

Veel Volwassen Mannen hebben niet echt contact met hun eigen seksualiteit. De vervormingen zien we te veel om ons heen. In deze fase van je leven zouden Hart en Buik (seksualiteit) goed met elkaar verbonden moeten zijn. Je lid leren eren en toch op een respectvolle manier in contact staan met een partner is een behoorlijke opgave, waar nog maar weinig rolmodellen voor bestaan helaas. Werk aan de winkel dus…

De laatste workshop gaat over de Wildeman: jouw Pure Innerlijke Seksuele Man. Durf jij jouw seksualiteit in Vrijheid te beleven? Hoe heb je leren omgaan met overgave en extase? Durf je je Naaktheid (= Kwetsbaarheid) aan de wereld te tonen en toch Kracht hierin te ervaren? Kun je voor jezelf (en je partner) de waan van de dag doorbreken zonder dat je over de grenzen van anderen hoeft te gaan?

Tenslotte, als er voldoende helderheid is over je eigen seksuele landschap en je voldoende vertrouwen en heelheid gevonden hebt in jezelf, ben je toe aan het afronden van jouw persoonlijke seksualiteit. Dit doe je door je geboorte opnieuw te beleven, alle diepe emotionele stukken die je verwerkt hebt in een nieuw daglicht te plaatsen. Er is moed voor nodig om je Pure Baby’tje helemaal te durven ontvangen en een nieuw pad te laten ervaren. Een afronding die het begin van een nieuw leven betekent…

Wil je al eens proeven aan thema’s die op de jaartraining naar voren komen? Download dan het e-book

is het niet jouw ding, misschien kun je er een ander mee blij maken!